Agenda

Collection d’art

17 januari t/m 19 april 2015, Cobra Museum

Collection d’art is een tentoonstelling die het verhaal vertelt van de roemruchte Amsterdamse galerie Collection d’art die van 1969 tot 2004 een thuis was voor een brede groep kunstminnaars. Oprichtster Cora de Vries maakte met Collection d’art bekenden en onbekenden, vrienden en voorbijgangers, studenten en critici deelgenoot van de ontwikkeling van de kunst, van het realisme tot bezielde geometrie en het naoorlogse expressionisme. Van Co Westerik tot Markus Lupertz, van Armando tot Karel Appel. Dankzij dit beleid vormde zich rond Collection d’art al gauw een loyale groep van vaste bezoekers en kopers waaronder diverse museumdirecteuren. De galerie was een plek waar mede-kunstminnaars samenkwamen in een gedeelde liefde en belangstelling voor eigentijdse kunst.

Het Cobra Museum stelt samen met Miente Boellaard-Stheeman een tentoonstelling samen uit de persoonlijke collectie van Cora en Hans de Vries met werk van Constant, de Kooning, JCJ van der Heijden, Baselitz, Schoonhoven, Armando, Appel, Bogart, Brands e.v.a.

17 januari t/m 19 april 2015

Cobra Museum
Stadshart Amstelveen
Sandbergplein 1
1181 ZX Amstelveen
www.cobra-museum.nl“Brutal Vitality”

Cobra Museum.
In handen van BANK & RAUW

Een installatie van het Deense kunstenaarsduo Bank & Rauw. Waarin gebruiksvoorwerpen, eigen werk van Bank & Rauw en delen van de collectie van het museum zijn opgenomen. De kunstenaars bieden hiermee een eigenzinnig en hedendaags perspectief op Cobra. Vanaf heden is deze instellatie te zien in het Cobra Museum. Ik was erg verheugd dat mijn vader (Eugène Brands) hierin een belangrijke rol speelt. En dat enkele kindertekeningen van mij hier ook deel van uitmaken, vind ik extra bijzonder. Ook de tentoonstelling “COLLECTION d’ART” met werken uit de privé collectie van Cora de Vries is het bekijken meer dan te moeite waard.

Eugenie Brands.


Voor exposities uit het verleden van Eugène Brands zie de pagina Exposities.

collection d´art

collection d´artbrutal vitality

brutal vitality

brutal vitality

brutal vitality

brutal vitality

brutal vitality